Viikonlopun lego- ja ristiäiskakkua puuhatessa jäi mansikkamoussea hieman yli ja päätin hyödyntää sen juustokakkuun. Hetken mietin, että mitä kivaa siihen mansikan seuraksi laittaisi ja osuipa silmät sitten viinakaappiin :D
Cointreauta on tullut käytettyä aikoinaan aika paljonkin leivonnassa, nykyään oikeastaan vaan lurautellut konjakkia pippurikastikkeeseen.
Mutta näin siis syntyi ihanainen mansikka-cointreau-juustokakku :)

Alkuvalmisteluna vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Ja suojaa reunat reunakalvolla, johon voi vielä suihkauttaa rasvaa, jotta saat kakkuun siistit reunat. Itse unohdin kaikessa hässäkässä tämän vaiheen :)
Keksipohja:
200g domino-keksejä
50g voisulaa
Murskaa keksit täytteineen hienoksi, lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita nopeasti ja kaada irtopohjavuokaan. Tasoita seos kevyesti vuoan pohjalle, älä paina liikaa muutoin pohjasta tulee liian kova, jolloin sitä on vaikeampi leikata. Tasoita seos vuokaan heti voisulan lisäämisen jälkeen, muutoin se jämähtää.
Täyte:
3dl kermaa
200g tuorejuustoa (philadelphia)
400g mansikoita soseena
(mansikkamehutiivistettä)
sokeria
vaniljaa
0,25dl vaniljakreemijauhetta
hieman sitruunamehua
4kpl liivatelehtiä
0,5-1dl cointreauta
Pehmennä tuorejuusto vatkaimella kulhossa. Lisää kerma sekä sokerit ja vatkaa seosta kunnes se on vaahtoutunut. Lisää soseutettu mansikka ja cointreau (cointreauta maun mukaan, ei liikaa ettei tule kitkerää). Ja tarpeen vaatiessa mansikkamehua. Ulkomaiset mansikat ja oikeastaan kotimaisetkin pakastealtaan mansikat ovat usein aika mauttomia, siksi lisäsin vähän makua mehusta. Kannattaa kuitenkin käyttää laadukasta mehua, jottei mausta tule teennäinen. Ja jos mehua lisää siitä saa myös makeutta, joten sokerin kanssa voi olla aluksi varovainen. Jälkeenpäin voi lisätä tomusokeria makeuttamaan. Viimeisenä lisäsin myös hieman kreemijauhetta koska seos oli todella juoksevaa, enkä halunnut että se valuu väärään paikkaan.
Laita liivatteet pehmenemään 5 minuutiksi ja kiehauta sitruunamehu. Lisää pehmeät liivatteet yksitellen kuuman sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen ja kaada seos vuokaan.

Koristeeksi voi vielä vaikka vetää soiroja sitrusraudalla appelsiinista.

Tekemisen iloa :)
Cointreauta on tullut käytettyä aikoinaan aika paljonkin leivonnassa, nykyään oikeastaan vaan lurautellut konjakkia pippurikastikkeeseen.
Mutta näin siis syntyi ihanainen mansikka-cointreau-juustokakku :)

Alkuvalmisteluna vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Ja suojaa reunat reunakalvolla, johon voi vielä suihkauttaa rasvaa, jotta saat kakkuun siistit reunat. Itse unohdin kaikessa hässäkässä tämän vaiheen :)
Keksipohja:
200g domino-keksejä
50g voisulaa
Murskaa keksit täytteineen hienoksi, lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita nopeasti ja kaada irtopohjavuokaan. Tasoita seos kevyesti vuoan pohjalle, älä paina liikaa muutoin pohjasta tulee liian kova, jolloin sitä on vaikeampi leikata. Tasoita seos vuokaan heti voisulan lisäämisen jälkeen, muutoin se jämähtää.
Täyte:
3dl kermaa
200g tuorejuustoa (philadelphia)
400g mansikoita soseena
(mansikkamehutiivistettä)
sokeria
vaniljaa
0,25dl vaniljakreemijauhetta
hieman sitruunamehua
4kpl liivatelehtiä
0,5-1dl cointreauta
Pehmennä tuorejuusto vatkaimella kulhossa. Lisää kerma sekä sokerit ja vatkaa seosta kunnes se on vaahtoutunut. Lisää soseutettu mansikka ja cointreau (cointreauta maun mukaan, ei liikaa ettei tule kitkerää). Ja tarpeen vaatiessa mansikkamehua. Ulkomaiset mansikat ja oikeastaan kotimaisetkin pakastealtaan mansikat ovat usein aika mauttomia, siksi lisäsin vähän makua mehusta. Kannattaa kuitenkin käyttää laadukasta mehua, jottei mausta tule teennäinen. Ja jos mehua lisää siitä saa myös makeutta, joten sokerin kanssa voi olla aluksi varovainen. Jälkeenpäin voi lisätä tomusokeria makeuttamaan. Viimeisenä lisäsin myös hieman kreemijauhetta koska seos oli todella juoksevaa, enkä halunnut että se valuu väärään paikkaan.
Laita liivatteet pehmenemään 5 minuutiksi ja kiehauta sitruunamehu. Lisää pehmeät liivatteet yksitellen kuuman sitruunamehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuusto-kermaseokseen ja kaada seos vuokaan.
Koristeeksi voi vielä vaikka vetää soiroja sitrusraudalla appelsiinista.

Tekemisen iloa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti