tiistai 28. helmikuuta 2017

Helppo fazerina-moussekakku

Viikonloppuna yksi veljistäni täytti vuosia ja pikaiseen pyöräytin hänelle sen kunniaksi fazerinasta moussekakun. Tuntuu tuo aika olevan nykyään aika kortilla, joten tämän hetkiset leipomiset tehdään niin helposti kuin vain on mahdollista.


Pohja:

n.180g fazerina-keksejä
50g voita

Mousse:

300g fazerina-suklaata (3levyä)
4dl kuohukermaa
2kpl liivatelehtiä
hieman vettä tai appelsiinimehua

Valuma:

0,5 dl kuohukermaa
100g fazerina-suklaata

Esivalmistele irtopohjavuoka (halk. 16cm) leikkaamalla pohjalle leivinpaperista suoja. Sekä käytä reunakalvoa tai leikkaa leivinpaperista soirot suojaamaan reunoja, näin saat kakun helposti irti vuoasta ja siistit reunat. Suihkauta vielä hieman vuokasprayta reunakalvoon.

 Murenna keksit täytteineen, helpoiten tämä menee teholeikkurilla. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin. Kaada seos heti irtopohjavuokaan ja levitä pohjalle ilman kovempaa painelua jottei pohjasta tule liian tiivis.

Moussea varten kiehauta kerma kattilassa, lisää joukkoon paloitellut suklaat. Anna olla hetki ja sekoita sitten. Jos suklaa ei täysin sulanut joukkoon, niin lämmitä miedolla virralla vielä hetki seosta hellalla ritilän päällä. Tämän voi tehdä jo aiemmin valmiiksi jääkaappiin, tai sitten jäähdytellä nopeammin muun tekemisen lomassa kylmävesihauteessa. Liuota liivatelehtiä n.5min. kylmässä vedessä. Kuumenna tippa vettä tai appelsiinimehua kiehuvaksi ja sulata liuotetut liivatelehdet nesteeseen. Vatkaa suklaaseos löysäksi vaahdoksi ja lisää lopuksi hieman jäähtynyt liivateseos joukkoon. Ja kaada mousse vuokaan keksinmurujen päälle ja siirrä kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Valumaa varten kiehauta taas kerma ja lisää suklaat joukkoon. Toimi tarpeen vaatiessa samoin kuin moussea tehdessä. Huomioi että liian kuuma lämpö polttaa suklaan pilalle. Jäähdytä seosta ja valuta lusikan avulla kakun reunoille.

Koristeeksi raastoin suklaalevystä juustohöylällä soiroja ja muutaman appelsiini-suklaatikun, syötävää kultaglitteriä ja lehtikultaa.

Moussesta tuli ihanan pehmoinen, mutta halutessaan voi käyttää siihen vielä kolmannenkin liivatteen jos haluaa vähän jämäkämmän siitä. 

Ja kakku maistui hyvin, niin minulle kuin vieraillekin.
Ihanaa saada hyvää palautetta niiltäkin ketkä ei normaalisti tykkää kakkuja syödä, silloin tuntee onnistuneensa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mango-appelsiini-moussekakku

Välillä näkee kaupassa jotain kivaa mitä on pakko ostaa, jotta pääsee taas kokeilemaan jotain kivaa. Tällä kertaa hyppysiin osui Modon mang...