perjantai 30. joulukuuta 2016

Banaanipiirakka

Osui yksi ilta silmään muutama banaani pöydällä jotka alkoivat olemaan jo lievästi ylikypsiä. Syöjiäkään ei löytynyt joten päätin leipasta jotain niistä. Ei tehnyt mieli perinteistä banaanikakkua, ja niin tuli mieleen muokata siitä porkkanapiirakan tyylinen luomus.

Käytin pohjana ihan tuota samaa taikinaa mistä teen aina banaanikakunkin, ohje on mielestäni ehdottomasti paras. Ja päälle tuorejuustokuorrutus, sekä itse keitettyä kinuskia. Kylläpä tuli hyvää.


Pohja:

150g voita
3dl sokeria
2kpl munia
4dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
2tl piparkakkumaustetta
2tl kanelia
4 tummunutta banaania


Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi soseutettu banaani. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tästä määrästä tulee noin puolikas pellillinen. Käytin itse säädettävää reunavuokaa paistaessa, jolloin paistos pysyi paremmin kasassa. Vuoan reunat vuorasin leivinpaperilla. 

Vinkki! Sipaisu voita tai öljyä vuoan reunaan niin leivinpaperi pysyy hyvin paikoillaan.

Kuorrutus:

150g voita
350g tuorejuustoa (philadelphia)
4dl tomusokeria 


Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Lisää tomusokeri ja pyöräytä vielä kunnolla.

Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle.

Kinuski:

1dl kermaa
1dl fariinisokeria

Ainekset kattilaan ja miedolla lämmöllä kiehauta n. 5 min. Jäähdytä.


Cashew-pähkinöiden ystävänä piti niitäkin vähän ripsaista päälle.

Herkkuhetkiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mango-appelsiini-moussekakku

Välillä näkee kaupassa jotain kivaa mitä on pakko ostaa, jotta pääsee taas kokeilemaan jotain kivaa. Tällä kertaa hyppysiin osui Modon mang...